همزمان با آلودگی هوا، علاوه بر استفاده از ماسک های فیلتردار، با مصرف برخی از خوراکی ها هم می توان مانند یک سپر حفاظتی جلوی ورود مواد سمی به بدن را گرفت. سموم ناشی از این آلودگی ها می توانند باعث ایجاد بیماری های قلبی، عروقی، آسم و مشکلات تنفسی فراوان شوند. از این رو، مصرف برخی میوه ها و سبزیجات سالم و سمزدا بهترین روش برای پیشگیری از آسیب های ناشی از سموم در بدن است.
به گزارش کارشناسان طبی سنتی، برخلاف تصور عموم، خوردن شیر برای دفع سموم بدن در آلودگی هوا، به تنهایی نه تنها مفید نیست، بلکه مضر است چرا که باعث اضافه شدن مواد زائد به بدن میشود. بهترین راه برای مصرف شیر را جوشاندن و اضافه کردن گلاب و عسل به آن اعلام کرده اند.
همچنین بخونید : آموزش پخت سوپ ترتیلای مرغ
در مورد پاک سازی فضای خانه و محیط کار از آلودگی، باید گفت دود کردنی ها میکروب های محیط را تا ۹۴ درصد بین میبرند. از این رو از اسفند، عود، پوست انار و عنبر از جمله مفید ترین دودزاها هستند. همچنین بوی سرکه جوشانده شده را در از بین بردن میکروبهای فضا بسیار موثر است.
صفرا، عرق، خلط، مدفوع و ادرار ۵ راه دفع سموم در بدن است، بهترین راه دفع سموم از بدن از طریق مصرف مایعات بوده البته باید توجه داشت مایعات تنها شامل آب نیست، بلکه آش، سوپ، خورشت، لبنیات، میوه و سبزیجات همه در دسته مایعات قرار میگیرند و برای کاهش تأثیر آلایندههای محیطی در بدن باید مصرف مایعات را افزایش داد.
همچنین، بهتر است مصرف مایعاتی را مورد توجه قرار دهید که حاوی آنتیاکسیدان هستند تا مانع از فعالیت رادیکالهای آزاد و تخریب سلولها شود. میوه و سبزیجات نیز علاوه بر اینکه در دسته مایعات قرار دارند آنتیاکسیدان بالایی داشته و فیبر موجود در آن ها سبب خروج آلایندهها از بدن میشود. بعد از میوه و سبزیجات غلات کامل و حبوبات این خاصیت را داشته و سبب دفع آلایندهها از بدن میشود. ماهی نیز بدن را پاکسازی کرده و به دلیل اینکه حاوی امگا ۳، سلنیوم، ید، روی، آهن و منیزیم است، جهت کاهش تأثیر آلایندهها بر بدن مصرف آن بسیار توصیه میشود.
توجه داشته باشید که بهتر است مصرف سبزیجات به صورت فرآوری شده و کمپوت نباشد. همچنین مصرف آجیل نیز برای رفع آلودگی در بدن حائز اهمیت بوده و باید مورد توجه قرار گیرد. در زمان آلودگی هوا در کلانشهرها فلزات سنگینی همچون سرب، جیوه، آرسنیک، کادمیوم و آلومینیوم ایجاد میشود و در زمانیکه بدن ما دارای ریزمغذیهایی همچون آهن، ید، روی، منیزیم و سلنیوم باشد اجازه فعالیت به این فلزات سنگین توسط بدن داده نمیشود.
علاوه بر توصیه های بالا، در ادامه نیز روش تهیه چندین نوشیدنی همچون آبمیوه، اسموتی، دمنوش و چای را نوشته ایم که خاصیت سمزدا دارند و می توانند بدن را در برابر آلاینده های محیطی محافظت کنند. برای یادگیری روش تهیه آن ها در ادامه با روزیاتو همراه باشید.
زنجبیل
چای زنجبیل و لیمو
وجود ویتامین C و آنتی اکسیدان ها در آب لیمو ترش اثرات زنجبیل را برای پاکسازی کبد و افزایش متابولیسم چربی ها تقویت می کند. بنابراین با استفاده از این چای می توانید بدن را سمزدایی کنید.
مواد لازم
- آب نصف لیمو ترش تازه
- ۱ برش کوچک ریشه زنجبیل
- ۱ فنجان آب (۲۵۰ میلی لیتر)
- عسل (اختیاری)
طرز تهیه
- یک فنجان آب را گرم کرده و قبل از اینکه به جوش آید ریشه زنجبیل را به آن اضافه کنید.
- اجازه دهید آب روی حرارت کم به مدت چند دقیقه بجوشد و قبل از خاموش کردن حرارت آب لیمو ترش را به آن اضافه کنید.
- چای را خوب به هم بزنید و اگر دوست داشتید برای شیرین کردن کمی عسل به آن اضافه کنید.
- قبل از هر وعده غذایی ۱ فنجان از این چای بنوشید.
آب گریپ فروت و زنجبیل
گریپ فروت یک میوه کم کالری است که اثرات بسیار عالی در کاهش وزن بدن دارد. با اضافه کردن زنجبیل به آن می توانید از ویتامین c و خواص بی نظیر برای سمزدایی بدن بهرهمند شوید.
مواد لازم
- گریپ فروت بزرگ ۴ عدد
- ۱ قاشق چای خوری زنجبیل (۳ گرم)
- آب ۱/۴ لیمو ترش تازه (اختیاری)
طرز تهیه
- آب چهار عدد گریپ فروت بزرگ را بگیرید و آن را با یک قاشق چای خوری زنجبیل و آب لیمو ترش مخلوط کنید. این نوشیدنی لاغر کننده را با معده خالی صبح ها میل کنید.
چای سبز با زنجبیل
چای سبز به دلیل وجود آنتی اکسیدان های بسیار در آن برای کاهش وزن فوق العاده است. با نوشیدن چای سبز مانع از ذخیره سازی چربی ها در بدن شده، سطح کلسترول خود را کنترل کرده و به بهبود هضم غذا کمک می کنید.
مواد لازم
- ۱ قاشق غذا خوری چای سبز (۱۰ گرم)
- ۱ تکه زنجبیل تازه
- ۱ فنجان آب (۲۵۰ میلی لیتر)
طرز تهیه
- ابتدا آب را به جوش آورید سپس زنجبیل را به آن اضافه کنید و اجازه دهید برای چند دقیقه با آب بجوشد.
- زیر حرارت را خاموش کنید و چای سبز را به آن اضافه کنید.
- اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد سپس آن را نوش جان کنید.
شما میتوانید در روز ۲ فنجان از این چای استفاده کنید. برای استفاده از تمام مزایای این درمان سم زدایی، توصیه می کنم که از این چای به طور منظم به مدت یک ماه استفاده کنید. پس از این مدت، ۱۵ روز مصرف آن را قطع کنید و سپس دوباره ۱۵ روز مجددا از آن استفاده کنید.
دمنوش زنجبیل با عسل و لیمو
مواد لازم
- ۴ لیوان آب
- ۳/۴ پیمانه شکر قهوه ای
- ۱/۴ پیمانه زنجبیل
- ۳ عدد چای کیسه ای
- ۲ عدد لیمو
طرز تهیه
- از زنجبیل تازه را رنده کنید.
- آب لیمو ها را بگیرید.
- آب را به همراه شکر قهوه ای و زنجبیل رنده شده در قابلمه ای بریزید و بجوشانید. سپس دما را کم کرده و اجازه دهید برای ۲۰ دقیقه قل بزند.
- آن را از روی حرارت بردارید و چای های کیسه ای را در آن بگذارید و اجازه دهید حدود ۳ تا ۵ دقیقه تا میزان طعم و رنگ مورد نظر را به خود بگیرد، در آن بماند. سپس کیسه های چای را از آن خارج کنید.
- آب لیمو و عسل را به آن اضافه کنید و هم بزنید. آن را گرم بنوشید.
نوشیدنی زنجبیل و نعنا
مواد لازم
- یک پیمانه آب
- یک عدد زنجبیل کوچک
- نصف پیمانه شکر
- ¼پیمانه آب لیموترش
- ۴ برگ تازه نعنا
- یک پیمانه شربت لیمو
- ۲ تا ۳ پیمانه آب گازدار
طرز تهیه
- برای تهیه شربت زنجبیل، در غذاساز آب و زنجبیل را با یکدیگر مخلوط کنید. آنها را هم بزنید تا زنجبیلها ریز شوند.
- سپس آنها را در یک قابلمه بریزید. شکر را اضافه کنید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا بجوشند.
- سپس حرارت را کم کنید و ۱۰ دقیقه به حالت نیمجوش بگذارید بماند تا آب به اندازه یک پیمانه کاهش بیابد. سپس آنها را کنار بگذارید تا خنک شوند. حدود ۳۰ دقیقه کفایت میکند.
- ¼ پیمانه از شربت زنجبیل را درون لیوانهای بزرگ بریزید و یک قاشق غذاخوری آب لیموترش بریزید و یک عدد برگ نعنا داخل آن بیندازید و سرو کنید.
اسفناج
و همین امر در بهبود عملکرد گلبول های قرمز خون نقش مهمی ایفا می کند. همچنین به انتقال سلول های اکسیژن در بدن، تولید انرژی و ترکیب DNA نیز کمک شایانی می نماید.
همچنین، اسفناج منبع غنی از ویتامین های K ،A ،C و فولیک اسید، منگنز، منیزیوم، آهن و ویتامین B2 است. ویتامین K برای سلامت استخوان ها بسیار لازم بوده و در هیچ گیاهی به اندازه اسفناج این ویتامین موجود نیست.
نوشیدنی اسفناج، پرتقال و کیوی
تنها یک لیوان از این نوشیدنی سه برابر میزان ویتامین C توصیه شده را وارد بدن می کند. علاوه بر این منبع فیبر، آهن و دیگر ترکیبات مغذی است که به کاهش وزن و بهبود سلامتی کمک می کند.
مواد لازم
- اسفناج ۳۰ گرم
- پرتقال ۲ عدد
- کیوی ۳ عدد
- آب ۱۰۰ میلی لیتر
روش تهیه
- پرتقال و کیوی را پوست کنده و خرد کنید. سپس آن ها را داخل میکسر ریخته و اسفناج شسته و تمیز را نیز به آن اضافه کنید.
- در نهایت نصف لیوان آب را نیز افزوده و مواد را میکس کنید.
- این نوشیدنی را به صورت ناشتا و بلافاصله بعد از آماده کردن نوش جان کنید
نوشیدنی اسفناج، سیب و بروکلی
بیشترین مزیت این نوشیدنی کم کالری در میزان فیبرهای موجود در آن است. فیبرها به کنترل احساس گرسنگی و دفع مواد زائد و چربی ها از بدن کمک می کنند. خاصیت سم زدایی کننده هم دارد.
مواد لازم
- سیب ۱ عدد
- اسفناج ۳۰ گرم
- بروکلی ۵۰ گرم
- لیموترش ۱ عدد
- آب ۱۲۵ میلی لیتر
روش تهیه
- سیب را خرد کرده و به همراه اسفناج، بروکلی و آب لیموترش در میکسر بریزید و مواد را به طور کامل میکس کنید.
- آب را اضافه کنید تا نوشیدنی تان رقیق باشد و بلافاصله آن را میل کنید.
- اگر دنبال نتیجه ی بهتر هستید حتماً آن را به صورت ناشتا میل کنید.
نوشیدنی هویج، سیب و اسفناج
یک نوشیدنی ایده آل و فوق العاده برای تقویت چشم ها و همچنین موها، دندان ها و پوست. بعلاوه اینکه برای زدودن سموم بدن نیز بسیار مفید است.
مواد لازم
- هویج یک عدد
- سیب یک عدد
- اسفناج تازه ۳ برگ
- جوانه ی گندم یک قاشق
- آب معدنی یک لیوان
روش تهیه
- هویج و برگ های اسفناج را با دقت بشویید. سیب را شسته و دانه هایش را خارج کنید.
- مواد را داخل مخلوط کن بریزید و سپس آب را به آن اضافه کرده و به خوبی هم بزنید.
- در نهایت می توانید جوانه ی گندم را به مواد اضافه کنید.
- این ماده ی غذایی برای چشم ها مفید است اما استفاده از آن اختیاری است. توصیه می کنیم بلافاصله بعد از تهیه ی نوشیدنی آن را مصرف کنید.
اسموتی سبز
مواد مورد نیاز:
- آب سرد: یک و نیم پیمانه
- کاهو:۱ عدد
- اسفناج:۲/۱ یک دسته
- ساقه کرفس: یک برگ
- موز: ۱عدد
- لیموی تازه: ۲/۱ مقدار آب
- سیب: ۱عدد
- گلابی: ۱عدد
- گشنیز و جعفری(اختیاری): به مقدار دلخواه
روش تهیه
- ابتدا اسفناج، سیب، گلابی، موز، کاهو، لیمو و کرفس را بهمراه آب سرد داخل غذاساز می ریزید و خوب خرد و مخلوط می کنید.
- سپس یخ ها را اضافه می کنید تا خرد و پوره شوند.